választás

2009. július 20., hétfő

csináltam ilyet, hátha segít eldönteni, milyen top3-as listát adjak le holnap a prferenciáimról (ma előadták az amarantei projekteket, úgyhogy most már teljesen tanácstalan vagyok. az egyik önkéntes, aki itt marad egy nagy, 6 ország szervezetei által gründolt EU-s projektben fog segíteni, incl. a projektinditó meeting a comoi tónál szeptemberben:). a 2. sz. önkéntes az ifjusági ház marketingjét csinálja, honlap, hírlevél, események, e-mailezés).

szóval alant a cékitűzéseim a következő 6 hónapra (ez úgy érzem a máténak tetszene:))

1. megtanulni portugálul, portugálokkal lógni, portugálul beszélésre/írásra kényszerítve lenni
amarante 1.-nél fennál a veszélye, hogy nem leszek annyira kényszeritve, hogy a portugált használjam, mint a többinél

2. valami előremutatót csinálni, nem csak ülni egy boltban egész nap
braga kiesett, ott még projekt sincs. amarante 1. az jó lenne, megnézni, hogy megy egy eu-s projekt, sok szervezgetés.

3. értelmesen tölteni a szabadidőm=szocializálódás, sportozás, elolvasni az összes könyvet amit elhurcoltam magammal
ez kb helyfüggetlen, annyi kikötéssel, hogy amarante-ban sokkal kevesebb a lehetőség az első kettőre, ami a haramdikra még több időt ad, főleg, hogy di internéét ííz a sííít [egy grace klinika megauploadról 5-8 óra alatt jön le, torrenten meg kb. 3 nap], szóval a sorozatfüggőségem hatékonyan kezelve van:D.

a holnap esti kiszavazóshowig meg lehet osztani a meglátásokat erről

* pl. többek közt kitalálni egy önszervező önkéntes program kereteit, azaz hogy koszt-kvártélyért dolgoznak 1-3 hónapig (ha valakit érdekel ilyesmi, szóljon, és utánakérdezek:)) teljesen érdemes, hogy érdekeljen benneteket, így zárójelben, ez a hely olyan, mint egy nagy hosszú, relaxálós nyaralás:)) szóval tök komolyan lehet ezzel keresni)

3 megjegyzés:

SMor írta...

nem tudom mekkora ez az amarante, de elég kis helynek tűnik. szerintem maradj ott. mindig is a vidéki evs híve voltam. szocializálni is jobb (nagyvárosban könnyebb elveszni, na meg a helyi expatokkal tölteni minden időd - jó, portugál lakótársakkal ennek csökkenne az esélye), meg legalább megtapasztalod, hogy nem minden vidék olyan, mint bács-kiskun.

SMor írta...

amúgy mi alapján fognak közöttetek dönteni, ha többen is ugyanazt írják első helyre?

judyjudy írta...

guimaraes is eleg videk azert (: